Webinar „Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate”

Data desfasurare: 13 iulie 2021
Interval orar: 15:00 – 16:30

Webinarul „Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate” este dedicat consilierilor juridici, directorilor juridici, responsabililor cu conformitatea, DPO, directorilor de HR, consultantilor HR, CEO, CFO, COO.


Despre NNDKP Legal & Tax SPACE

NNDKP Legal & Tax SPACE este un concept prin care propunem mediului de afaceri din Romania evenimente de informare care imbina componente tehnice cu elemente practice.

Initiativa marca NNDKP face parte din angajamentul nostru de a propune clientilor si nu numai, servicii de asistenta profesionala cu valoare adaugata concreta, dar si forumuri structurate pentru discutii si dezbateri.


Pentru informatii suplimentare privind acest webinar, va rugam sa luati legatura cu:
Adriana Gaspar

Pentru aspecte administrative si inregistrare, va rugam sa luati legatura cu:
Anca Toma – BD Manager

Marius Bosoiu – MK & BD Department
marius.bosoiu@nndkp.ro


Pentru informatii utile si considerente juridice in legatura cu directiva privind avertizorii de integritate, va rugam sa accesati:

Act for Ethics – NNDKP’s Ethics Officer

In data de 13 iulie 2021, va invitam sa participati la webinarul:

Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate.

Pana pe 17 decembrie 2021, Romania trebuie sa finalizeze transpunerea in legislatia proprie a Directivei privind protectia persoanelor care raporteaza incalcari ale dreptului Uniunii. Asemenea altor tari, Romania intentioneaza sa extinda masurile de protectie semnificativ peste cerintele directivei. In acest context, va invitam sa participati la o sesiune de decodificare si sistematizare a rigorilor pe care companiile/mediul privat/angajatorii in general trebuie sa le respecte de indata ce legea de transpunere a Directivei va intra in vigoare.
Evenimentul online va aduce in discutie problematici precum:
 • Investitii minimale si rezultate maximale; dimensionarea corecta si economica a eforturilor de timp si resurse financiare pentru asigurarea conformitatii.
 • De ce ar putea fi insuficiente sistemele de avertizare pe care unele dintre companii le au de ani buni?
 • Care sunt necesitatile de ordin tehnic si ce optiuni exista pentru a respecta legislatia privind protectia avertizorilor, dar si cea privind protectia datelor?
 • Protectia datelor in practica. Ce trebuie avut in vedere in contextul „Whistleblower”?
 • Cei buni si cei rai – cum putem facilita si premia avertizorii de integritate? Protectia impotriva pseudo-avertizorilor.
 • Parghii legale privind protectia avertizorilor in relatiile de munca.
 • Raspunderea avertizorilor pentru incalcarile savarsite in calitate de salariati (inclusiv pentru raportarile false).
 • De cand trebuie sa respecte angajatorii de dimensiuni mai mici masurile de protectie a avertizorilor?

Webinarul vă propune o abordare integrată LEGAL & TECH prin participarea reprezentanților WhistleB, unul dintre furnizorii importanți de software de gestionare a avertizărilor de integritate. Mai multe detalii despre WhistleB sunt disponibile AICI.

Evenimentul online va fi sustinut de:

Adriana Gaspar

Jan Stappers

Roxana Ionescu

George Trandafir

Roxana Abrasu

Madalina Bucur

Corporate / Corporate Governance

NNDKP

WhistleB Data Protection

NNDKP

Corporate / Corporate Governance

NNDKP

Employment

NNDKP

Data Protection

NNDKP

Nota: Limba în care se va desfasura evenimentul este romana, in timp ce interventia din partea WhistleB va fi in limba engleza.

Formular de inregistrare

Participarea este conditionata de inregistrarea prealabila si confirmarea acesteia de catre organizatori.

  Informare privind prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal

  Pentru scopul organizarii webinarelor, NNDKP Societate Civila de Avocati, NNDKP Consultanta Fiscala SRL, NNDKP IP SRL si Legal Play SRL (NNDKP, Noi) prelucram numele, prenumele, adresa de email, numar de telefon, denumirea companiei la care lucrati, precum si orice alte date pe care ni le furnizati in mod direct in contextul participarii la webinar. Datele sunt prelucrate in interesul legitim al NNDKP de a mentine o evidenta cu persoanele care participa, de a facilita accesul la webinar si de a preveni eventuale probleme de securitate. Daca la momentul conectarii la webinar nu doriti sa va fie captat numele si prenumele, puteti sa accesati webinar-ul indicand doar denumirea societatii din partea careia va conectati. Daca va veti conecta cu numele si prenumele dumneavoastra, aceste date vor putea fi vizibile celorlalti participanti la eveniment.
  Prezentarea din timpul webinarului poate fi inregistrata, insa dvs. nu veti avea posibilitatea de a va conecta cu functiile audio si video activate astfel ca vocea si/sau imaginea dvs. nu vor fi captate prin inregistrare.
  Pentru a comunica cu prezentatorii/panelistii, in timpul prezentarii veti putea utiliza functia "Q&A" din cadrul aplicatiei prin care se desfasoara webinarul. Prin utilizarea acestei functii, aveti posibilitatea de a adresa intrebari, inclusiv in mod anonim. In masura in care doriti formularea intrebarilor in mod anonim, va rugam sa bifati optiunea "Send anonymously" inainte sa trimiteti intrebarea. Daca nu bifati respectiva optiune, numele si prenumele dumneavoastra vor fi vizibile celorlalti participanti in contextul intrebarilor pe care le adresati.
  Beneficiati de drepturile de acces, rectificare, stergere, restrictionare, portabilitate, opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate si de a va adresa Autoritatii de Supraveghere si instantelor competente, in cazul in care considerati necesar. Pentru detalii suplimentare puteti consulta: https://www.nndkp.ro/privacy-romanian/ si ne puteti contacta la: privacy@nndkp.ro, inclusiv pentru exercitarea drepturilor dvs.