Webinar „Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate”

Data desfasurare: 13 iulie 2021
Interval orar: 15:00 – 16:30

Webinarul „Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate” este dedicat consilierilor juridici, directorilor juridici, responsabililor cu conformitatea, DPO, directorilor de HR, consultantilor HR, CEO, CFO, COO.


Despre NNDKP Legal & Tax SPACE

NNDKP Legal & Tax SPACE este un concept prin care propunem mediului de afaceri din Romania evenimente de informare care imbina componente tehnice cu elemente practice.

Initiativa marca NNDKP face parte din angajamentul nostru de a propune clientilor si nu numai, servicii de asistenta profesionala cu valoare adaugata concreta, dar si forumuri structurate pentru discutii si dezbateri.


Pentru informatii suplimentare privind acest webinar, va rugam sa luati legatura cu:
Adriana Gaspar

Pentru aspecte administrative si inregistrare, va rugam sa luati legatura cu:
Anca Toma – BD Manager

Marius Bosoiu – MK & BD Department
marius.bosoiu@nndkp.ro


Pentru informatii utile si considerente juridice in legatura cu directiva privind avertizorii de integritate, va rugam sa accesati:

Act for Ethics – NNDKP’s Ethics Officer

Inregistrarea a fost efectuata cu succes. Va multumim!


In data de 13 iulie 2021, va invitam sa participati la webinarul:

Decodificarea si sistematizarea obligatiilor angajatorilor: Cerinte juridice si tehnice esentiale pentru conformitate cu Legislatia privind protectia avertizorilor de integritate.

Pana pe 17 decembrie 2021, Romania trebuie sa finalizeze transpunerea in legislatia proprie a Directivei privind protectia persoanelor care raporteaza incalcari ale dreptului Uniunii. Asemenea altor tari, Romania intentioneaza sa extinda masurile de protectie semnificativ peste cerintele directivei. In acest context, va invitam sa participati la o sesiune de decodificare si sistematizare a rigorilor pe care companiile/mediul privat/angajatorii in general trebuie sa le respecte de indata ce legea de transpunere a Directivei va intra in vigoare.
Evenimentul online va aduce in discutie problematici precum:
  • Investitii minimale si rezultate maximale; dimensionarea corecta si economica a eforturilor de timp si resurse financiare pentru asigurarea conformitatii.
  • De ce ar putea fi insuficiente sistemele de avertizare pe care unele dintre companii le au de ani buni?
  • Care sunt necesitatile de ordin tehnic si ce optiuni exista pentru a respecta legislatia privind protectia avertizorilor, dar si cea privind protectia datelor?
  • Protectia datelor in practica. Ce trebuie avut in vedere in contextul „Whistleblower”?
  • Cei buni si cei rai – cum putem facilita si premia avertizorii de integritate? Protectia impotriva pseudo-avertizorilor.
  • Parghii legale privind protectia avertizorilor in relatiile de munca.
  • Raspunderea avertizorilor pentru incalcarile savarsite in calitate de salariati (inclusiv pentru raportarile false).
  • De cand trebuie sa respecte angajatorii de dimensiuni mai mici masurile de protectie a avertizorilor?

Webinarul vă propune o abordare integrată LEGAL & TECH prin participarea reprezentanților WhistleB, unul dintre furnizorii importanți de software de gestionare a avertizărilor de integritate. Mai multe detalii despre WhistleB sunt disponibile AICI.

Evenimentul online va fi sustinut de:

Adriana Gaspar

Jan Stappers

Roxana Ionescu

George Trandafir

Roxana Abrasu

Madalina Bucur

Corporate / Corporate Governance

NNDKP

WhistleB Data Protection

NNDKP

Corporate / Corporate Governance

NNDKP

Employment

NNDKP

Data Protection

NNDKP

Nota: Limba în care se va desfasura evenimentul este romana, in timp ce interventia din partea WhistleB va fi in limba engleza.

Formular de inregistrare

Participarea este conditionata de inregistrarea prealabila si confirmarea acesteia de catre organizatori.