STUDIU NNDKP – Legea avertizorilor de integritate

Cât de pregătită este compania ta pentru a (re)acționa la noua lege a avertizorilor de integritate?

1. Compania pe care o reprezentați a implementat până la acest moment vreun program pentru facilitarea raportărilor de integritate?
2. În cazul în care utilizați în prezent un sistem de raportare, acesta a fost implementat
3. Care este prioritatea pe care o aveți/anticipați la acest moment în efortul de conformare cu cerințele Directivei/proiectului de lege? (selectați primele trei răspunsuri care reflectă preocupările dumneavoastră)
4. Care sunt aspectele care vă preocupă în mod deosebit în ceea ce privește respectarea cerințelor de protecție a datelor în contextul proiectului de lege? (selectați toate răspunsurile relevante)
5. Compania pe care o reprezentați are implementate politici anti-represive/de protecție a avertizorilor?
6. Ce instrumente considerați potrivite pentru a încuraja raportarea internă, concomitent cu protejarea companiei împotriva abuzurilor raportorilor? (selectați toate răspunsurile care sunt relevante)
7. Cine este/va fi persoana/organul desemnat(ă) pentru primirea raportărilor? (selectați toate răspunsurile relevante)
8. În ce domeniu își desfășoară activitatea compania dumneavoastră?
9. Ce așteptări aveți cu privire la funcționarea sistemului de raportare pe care compania dumneavoastră va trebui să îl implementeze? (selectați toate răspunsurile relevante)
10. În ce categorie se încadrează compania dumneavoastră?
11. Cum asigurați sau intenționați să asigurați imparțialitatea analizei și soluționării raportărilor?
În cel mai scurt timp de la adoptarea legii privind protecția avertizorilor de integritate de către Parlamentul României, NNDKP va organiza un webinar dedicat acestei tematicii – o dezbatere ”la cald” a elementelor cheie și a modalităților cele mai potrivite de transpunere în practică a elementelor juridice și tehnice.


Mulțumim pentru sprijin!
Echipa NNDKP

Acest studiu face parte din inițiativa NNDKP, Act for Ethics, hub dedicat aspectelor juridice și fiscale în domeniul eticii de business și al conformității. Detalii sunt disponibile AICI.

Pentru orice detalii privind studiul sau legislația privind avertizorii de integritate, echipa NNDKP dedicată acestei inițiative, sau contactele tale curente în cadrul firmei, vă stau la dispoziție.

Pentru eventuale aspecte tehnice sau clarificări necesare privind studiul, ne puteți contacta la adresa de email laura.agatinei@nndkp.ro