Femei care schimbă România – Alina Timofti: În industria noastră pandemia a testat limitele profesioniștilor și capacitatea lor de a se reinventa

Print Friendly, PDF & Email

Alina Timofti a fost inclusă în topul Femei care schimbă România 2021, alcătuit de revista Piața Financiară.

Cu ocazia evenimentului prilejuit de acest demers, Alina a oferit perspectiva sa despre impactul pandemiei asupra vieții profesionale și personale a femeilor cu realizări deosebite în domeniile lor de activitate.

  1. Pandemia a venit cu efecte neașteptate asupra vieții noastre, în plan social, economic, financiar, cultural, educațional. Cum ați simțit această perioadă, atât pe plan personal, cât și ca cetățean, ca femeie care s-a văzut pusă în situații limită cărora a trebuit să le facă față?

Din fericire, nu aș putea spune că am trecut prin situații limită, însă cu siguranță perioada a fost și este dificilă pe toate planurile, de la personal, până la social și profesional. Nevoia de adaptare la o situație complet nouă și nu neapărat plăcută a adus un plus semnificativ de presiune și stres care au trebuit controlate.

  1. Cum a afectat pandemia sectorul/societatea unde lucrați? Ce s-a schimbat în modul de business, de comunicare, de relaționare? A creat pandemia și oportunități de dezvoltare, de inovare?

Pandemia a modificat total modul de desfășurare a activității companiei pe care o conduc. Dintr-o activitate bazată pe studiu în echipă și brainstorming, am trecut aproape integral în telemuncă recreând circuitele de comunicare atât în interiorul echipei, cât și cu clienții. Partea cea mai complicată a fost și este în continuare asigurarea gradului semnificativ de confidențialitate care guvernează atât consultanța fiscală, cât și cea juridică. Cred că mai degrabă, în industria noastră pandemia a testat limitele profesioniștilor și capacitatea lor de a se reinventa.

  1. „Economia de după pandemie” se va adapta nevoii de digitalizare, impactului major asupra vieții reale a lumii virtuale, telemuncii, a corelării pregătirii profesionale cu realitatea economică? Pandemia s-ar putea dovedi a fi un catalizator pentru progresul exponențial al femeilor în afaceri și o oportunitate de a corecta prejudecata inerentă de gen?

Îmi este destul de complicat să comentez din perspectiva prejudecății de gen pentru că în profesia mea nu am simțit real niciodată această provocare.

Acest material a apărut în suplimentul Femei care schimbă România al revistei Piața Financiară și este disponibil aici.

Sitemap | Terms and Conditions | Privacy Policy | Cookies Policy | Update your cookies consent

Copyright © 2009-2024 Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA. All Rights Reserved.