Employment SpotON – serie de webinarii NNDKP

Perioada desfasurare: 10 – 24.11.2022
Interval orar: 10.00 – 11.30

Seria de webinarii Employment SpotON este dedicata consilierilor juridici, directorilor juridici, directorilor de HR, consultantilor HR, CEO, CFO, COO.


Despre NNDKP Legal & Tax SPACE

NNDKP Legal & Tax SPACE este un concept prin care propunem mediului de afaceri din Romania evenimente de informare care imbina componente tehnice cu elemente practice.

Initiativa marca NNDKP face parte din angajamentul nostru de a propune clientilor si nu numai, servicii de asistenta profesionala cu valoare adaugata concreta, dar si forumuri structurate pentru discutii si dezbateri.


Pentru informatii suplimentare va rugam sa luati legatura cu:
Roxana Abrasu – Partener, Coordonator Practica de Dreptul Muncii

Pentru aspecte administrative si inregistrare, va rugam sa luati legatura cu:
Dina Cernahoschi – Marketing and Communications Director

Laura Agatinei – Marketing and Business Development Executive
laura.agatinei@nndkp.ro

Inregistrarea a fost efectuata cu succes. Va multumim!


In perioada 10 – 24 noiembrie 2022, va invitam sa participati la Employment SpotON, o serie de webinarii care abordeaza subiecte de dreptul muncii de interes. In cadrul webinariilor, avocatii nostri vor trece in revista aspecte teoretice, vor puncta aspectele juridice carora ar trebui sa li se acorde o atentie deosebita si vor impartasi din experienta practica acumulata direct in legatura cu acestea.

Seria va cuprinde urmatoarele webinarii:

1. De ce noile modificari ale Codului muncii reprezinta o provocare pentru angajatori si ce actiuni imediate trebuie intreprinse?

Piata muncii a fost “alertata” recent de o serie de modificari ale Codul Muncii, poate cele mai semnificative din ultimii ani, care, la o prima vedere, par sa solicite angajatorilor actiuni imediate prin prisma unor noi concepte si obligatii introduse in legislatie, unele dintre acestea ridicand o serie importanta de întrebari.

  • Care sunt modificqrile care aduc semnificative schimbqri in relatiile de munca si cum ar trebui acestea abordate de catre angajatori?
  • Sunt angajatorii nevoiti sa se pregateasca pentru cereri suplimentare “sensibile” venite din partea salariatilor?
  • Primesc unele notiuni consacrate de dreptul muncii o noua optica legislativa?
  • Aduc aceste noi modificari legislative o protectie extinsa a salariatilor?

2. Practical SpotON: Laborator practic pe teme in trend pe piata muncii. Cum abordam practic unele situatii teoretice complexe?

In ultimii ani exista situatii tot mai dese in care angajatorii trebuie sa gestioneze situatii sensibile, in afara cadrului uzual si care pot ridica importante probleme de natura practica, spre exemplu in spete legate de probleme de performanta a salariatilor, incalcarea normelor de disciplina de catre unii salariati, discriminare, hartuire – ori chiar toate acestea impreuna.

Remarcand o inmultire a acestor situatii dificile pentru orice angajator, am pregatit un laborator practic in cadrul caruia vom pleca impreuna de la o speta practica concreta si vom analiza si discuta care sunt caile legale ce trebuie explorate de catre angajatori cand se confrunta cu una din situatiile amintite mai sus, precum si care ar fi abordarea recomandata iîn astfel de scenarii.

3. Cum protejam interesele de business ale organizatiei in raporturile cu angajatii? Preintampinarea riscurilor privind deturnarea clientelei si confidentialitatea informatiilor.

Din ce in ce mai multi angajatori se confrunta cu situatii in care fostii salariati nu predau, copiaza sau chiar acceseaza in mod neautorizat informatiile/bazele de date ale angajatorului ulterior incetarii relatiei de munca, aceste informatii/baze de date continand datele de contact ale clientilor/furnizorilor acestuia din urma. Ulterior, acesti fosti salariati fie isi deschid propria afacere, fie utilizeaza aceste date de contact pentru a-si sprijini actualii angajatori in consolidarea business-ului acestora, fie pur si simplu contacteaza clientii pentru a-si denigra fostul angajator.

  • Ce pot face angajatorii si cum se pot proteja impotriva incercarilor fostilor salariati de deturnare a clientelei sau a folosirii neautorizate a informatiilor angajatorilor? 
  • Ce remedii sunt prevazute de lege pentru a sanctiona astfel de fapte? 
  • La ce riscuri se expun angajatorii in astfel de situatii?

Cele de mai sus sunt doar cateva dintre intrebarile la care ne-am propus sa raspundem in cadrul webinarului nostru, unde vom analiza aceasta problematica atat din perspectiva dreptului muncii, cat si din perspectiva litigioasa, a protectiei datelor sensibile si a concurentei neloiale.

Prezentarile si discutiile din cadrul webinariilor vor fi sustinute de membrii echipei NNDKP:

Roxana Abrasu

Anca Diaconu

Roxana Ionescu

Marius Ezer

Partener
Dreptul Muncii
Partener
Dreptul Concurentei
Partener
Protectia Datelor
Partener
Solutionarea Disputelor

Participarea este conditionata de inregistrarea prealabila si confirmarea acesteia de catre organizatori.

Detaliile de conectare la webinarii va vor fi comunicate ulterior înregistrarii. Va rugam sa aveti în vedere verificarea inclusiv a folderului Spam.